"bewust leven" & Spiritualiteit | Publiek Spreker | Trainer

Identiteit & Ego

Hieronder de blogs en vlogs voor de categorie "Identiteit en Ego".

Loading...
Identiteit - Ego

"Het uitbannen van psychologische tijd"

Spiritualiteit gaat over bewustwording. Bewustwording waarvan? Van jezelf, van wie je daadwerkelijk bent. Meditatie is een manier om dichterbij jezelf te komen, maar wat betekent dat precies dichterbij jezelf komen? Hoe werkt dat? Een mogelijke uitleg is dat je de sprong maakt.

Identiteit - Ego

Vlog: "Het juist gebruik maken van het denken"

Soms lijken spiritualiteit en denken niet met elkaar samen te gaan. Het denken wordt vaak gezien als het grootste obstakel om dichterbij je Zelf te komen. Dat klopt volgens mij, maar wanneer je de identificatie met het denken oplost, heeft het denken nog steeds zijn plaats binnen onze mogelijkheden om beslissingen te maken.

Identiteit - Ego

Vlog: "Het verwerken van negatieve emoties"

In onze huidige samenleving worden positieve emoties erg gewaardeerd, maar hoe we met negatieve emoties zoals angst, verdriet en zorgen maken moeten omgaan wordt ons vaak niet geleerd. Echter emoties die niet worden gevoeld, maar worden onderdrukt blijven voortbestaan in ons lichaam.

Identiteit - Ego

Vlog: "Het stil worden van het denken"

Het ego bestaat door je identificatie met je denken. Zolang jij denkt dat je je gedachten bent, geef je het ego bestaans-recht en blijft het voortbestaan in jou. Het opgeven van de identificatie met je ego is niet een proces van vechten tegen. Alleen door puur aanwezig te zijn als waarnemer (bewustzijn) bij je gedachten verliest het ego aan kracht en komt wie je wel bent vanzelf naar boven.

Identiteit - Ego

Vlog: "Onbewust zijn en het ego"

Wanneer bewust leven het streven is, wat is dan onbewust zijn? Een grote rol hierin speelt het ego, waarmee we ons identificeren. Het loslaten van het ego is het proces van bewustwording en één van de belangrijkste kenmerken van spirituele "Verlichting".

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK
Loading...