Background Image

Identiteit & Ego

Blijf vanaf nu verbonden en ontvang gratis het eBook: "Hoe word je bewust?"

Identiteit en Ego

Hieronder de blogs en vlogs voor de categorie "Identiteit en Ego". 

Identiteit - Ego

Vlog: "Het uitbannen van psychologische tijd"

Spiritualiteit gaat over bewustwording. Bewustwording waarvan? Van jezelf, van wie je daadwerkelijk bent. Meditatie is een manier om dichterbij jezelf te komen, maar wat betekent dat precies dichterbij jezelf komen? Hoe werkt dat? Een mogelijke uitleg is dat je de sprong maakt van je linker naar je rechter hersenhelft.

Blog/Vlog bekijken

Vlog: "Het juist gebruik maken van het denken"

Soms lijken spiritualiteit en denken niet met elkaar samen te gaan. Het denken wordt vaak gezien als het grootste obstakel om dichterbij je Zelf te komen. Dat klopt volgens mij, maar wanneer je de identificatie met het denken oplost, heeft het denken nog steeds zijn plaats als middel om beslissingen te nemen.

Blog/Vlog bekijken

Blog: "De transformatie van persoon naar ruimte"

Het enige wat er is, is een alomvattend huidig moment. In dat moment zijn we aanwezig als identiteit in de vorm van een persoon/individu of als een bewuste vormloze ruimte. Vormloze ruimte is een identiteit die meer is dan onze fysieke lichamelijke vorm, meer dan onze gedachten.

Blog/Vlog bekijken

Vlog: "Het verwerken van negatieve emoties"

In onze huidige samenleving worden positieve emoties erg gewaardeerd, maar hoe we met negatieve emoties zoals angst, verdriet en zorgen maken moeten omgaan wordt ons vaak niet geleerd. Echter emoties die niet worden gevoeld, maar worden onderdrukt blijven voortbestaan in ons lichaam.

Blog/Vlog bekijken

Vlog: "Het stil worden van het denken"

Het ego bestaat door je identificatie met je denken. Zolang jij denkt dat je je gedachten bent, geef je het ego bestaans-recht en blijft het voortbestaan in jou. Het opgeven van de identificatie met je ego is niet een proces van vechten tegen, maar puur aanwezig te zijn als waarnemer bij je gedachten.

Blog/Vlog bekijken

Vlog: "Onbewust zijn en het ego"

Wanneer bewust leven het streven is, wat is dan onbewust zijn? Een grote rol hierin speelt het ego, waarmee we ons identificeren. Het loslaten van het ego is het proces van bewustwording en één van de belangrijkste kenmerken van spirituele "Verlichting".

Blog/Vlog bekijken

Blijf vanaf nu verbonden en ontvang gratis het eBook: "Hoe word je bewust?"