Blog - "bewust leven" & Spiritualiteit | Publiek spreker - roelofdevries.nl

Publicaties gerelateerd aan "bewust leven" & Spiritualiteit.

In de blogs hieronder publiceer ik over mijn visie op onderwerpen gerelateerd aan "bewust leven" & Spiritualiteit, zoals: spiritueel ontwaken, individualiteit, persoonlijke ontwikkeling, de levens-loop, zingeving, Zelf-realisatie en maatschappelijke-ontwikkelingen.

Elke blog of vlog geef ik een categorie mee en een bijpassende foto, waardoor het overzichtelijk blijft. De betreffende categorieën vind je in het menu-overzicht. Alle blogs en vlogs zijn verder gratis en kun je ongelimiteerd bekijken, dus voel je vrij.

Sommige blogs & vlogs maak ik alleen in het Engels.
Klik hier voor de Engelse blogs & vlogs.

Loading...
Gezondheid - Voeding

Vlog: "Spiritualiteit, alcohol & conditionering"

Er is een directe relatie tussen alcohol en verminderd bewustzijn. Volgens mij is dat voor niemand een geheim. Waar mensen zich echter minder bewust van zijn is dat alcohol er ook voor kan zorgen dat je continu een zelfde soort leven creëert, dezelfde levens-omstandigheden.

Loading...
Hogere - Universum

Vlog: "Wat is spiritueel ontwaken?"

Spiritueel ontwaken, je leest het in boeken over spiritualiteit, maar wat is het precies? In deze vlog leg ik het uit. Ontwaken is het "doel" van spiritualiteit, het is een ander woord voor bewust worden van wie je echt bent. In essentie ben je namelijk niet je gedachten.

Loading...
Identiteit - Ego

Vlog: "Het uitbannen van psychologische tijd"

Spiritualiteit gaat over bewustwording. Bewustwording waarvan? Van jezelf, van wie je daadwerkelijk bent. Meditatie is een manier om dichterbij jezelf te komen, maar wat betekent dat precies dichterbij jezelf komen? Hoe werkt dat? Een mogelijke uitleg is dat je de sprong maakt.

Loading...
Doen - Carrière

Blog: "Wat is jouw toegevoegde waarde in 2020?"

Deze week las ik over technologische trends in 2018 en hoorde ik Jan Terlouw in DWDD over de aanstaande "Robotisering" van onze samenleving. De invloed van technologie lijkt daadwerkelijk exponentieel toe te nemen. Dit zorgde ervoor dat ik me een paar jaar geleden de vraag stelde...

Loading...
Identiteit - Ego

Vlog: "Het juist gebruik maken van het denken"

Soms lijken spiritualiteit en denken niet met elkaar samen te gaan. Het denken wordt vaak gezien als het grootste obstakel om dichterbij je Zelf te komen. Dat klopt volgens mij, maar wanneer je de identificatie met het denken oplost, heeft het denken nog steeds zijn plaats binnen onze mogelijkheden om beslissingen te maken.

Loading...

Ja! Ik blijf graag verbonden

En ontvang gratis het Stappen-plan: "Hoe word je bewust?"

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK
Loading...