"bewust leven" & Spiritualiteit // Publiek spreker

Mijn moment van "spiritueel ontwaken".

Ik ben 22 jaar wanneer ik voor het eerst echt in aanraking kom met het woord "spiritualiteit".

Aanleiding is het boek "De Celestijnse Belofte" van James Redfield, wat mij is aangeraden door een vriend.

Het lezen van dit boek is voor mij op dat moment erg herkenbaar. Ik lees over energie, werkelijkheid en onze waarneming daarvan.

Het lezen van dit boek bleek de voorbode te zijn voor mijn "spiritueel ontwaken" een paar maanden later...

...Het is in het najaar van 2007 en ik ben terug van mijn stage in Beijing, China en de aansluitende reis die ik maak met vrienden door China, Vietnam, Cambodja en Thailand.

Ik zit in de bus van mijn huis naar Groningen en ervaar plotseling een hele duidelijk "ruimte" om mijn gedachten. Het voelt alsof ik mijn gedachten van een afstand kan waarnemen.

In die ervaring realiseer ik me ook heel duidelijk dat ik niet die gedachten ben. Ik ben niet wie ik denk dat ik ben. Ik ben de ruimte om de gedachten heen. Ik ben het bewustzijn er achter.

Vanaf dat moment weet ik dat ik meer ben dan mijn gedachten, mijn "ego", mijn conditionering.

Om deze ervaring beter te begrijpen lees ik het boek van Eckhart Tolle "De Nieuwe Aarde". Op die manier leer ik mijn ervaring ook vanuit een grotere context beter te begrijpen en word me ook duidelijk wat het "doel" is van deze plotselinge bewustwording van wie je daadwerkelijk bent.

Die "ruimte" is vanaf dat ene moment niet meer verdwenen. Maar het geheel loskomen van mijn ego, van mijn denken, van mijn conditionering is veel meer een proces geweest. Een proces van geleidelijke bewustwording waarbij ik de ene keer weer meer was geïdentificeerd met mijn ego, met mijn gedachten en de andere keer weer zonder gedachten alleen die ruimte kan zijn.

Om dit bewustwording-proces of ontwaken verder te verdiepen ben ik veel trainingen gaan volgen op spiritueel vlak, maar ook in persoonlijke-ontwikkeling (Empowerment).

Inmiddels ben ik meer dan 12 jaar verder op mijn ziele-pad en ben ik meer en meer tot Verlichting en uiteindelijk Zelf-realisatie gekomen en heb ik ook steeds meer mogen begrijpen van wat er destijds met mij gebeurde, maar ook wat dit betekent voor ons allemaal als mensen hier op Aarde, in deze tijd.

"We leven als mensheid in een tijd van transitie. Ieder voor zich zijn we bezig met een innerlijke transformatie. Als collectief creëren we vervolgens een "Nieuwe Aarde".
Loading...

Over mij

Ik ben geboren (15 oktober 1984, Weegschaal) in Seoul, Zuid-Korea en als baby van tien maanden geadopteerd door Friese ouders. Ik ben opgegroeid in een groot gezin van zes kinderen in een dorp vlakbij Groningen. De afgelopen jaren woonde ik in Amsterdam waar ik naar toe ben verhuisd voor de dynamiek van de stad.

In 2007 (22 jaar) ben ik zes maanden naar Beijing, China gegaan om stage te lopen. Tijdens dit halfjaar heb ik ook een bezoek gebracht aan mijn geboorteland en o.a. het tehuis bezocht waar ik de eerste paar maanden van mijn leven heb doorgebracht. Er is te weinig informatie om te zoeken naar mijn biologische ouders, ik heb hier vrede mee.

Eenmaal terug uit China ervoer ik een periode van veel angst en onzekerheid. Ook kwam het verdriet van mijn overleden adoptie-moeder naar boven (zij overleed toen ik 16 jaar was aan leukemie).

In 2018 ben ik opnieuw naar Zuid-Korea geweest, maar nu met mijn adoptie-vader en mijn geadopteerde zus. Een erg waardevolle reis en voor mij een afsluiting van het feit dat ik geadopteerd ben.

UPDATE:

Sinds november 2019 verblijf ik voor onbepaalde tijd in de Himalaya en reis ik de Wereld rond voor een verdere verdieping van mijn spirituele-ontwikkeling, zowel persoonlijk en als spiritueel-leraar.

Dagelijkse spirituele beoefening

Sinds 2007 ben ik bezig met de beoefening van spiritualiteit ter vergroting van mijn bewustzijn. Naast dagelijkse zelf-studie geef ik lezingen en trainingen om anderen te begeleiden in hun proces van bewustwording.

Certificering

Naast de Master "Filosofie in bedrijf" (Vrije Universiteit 2012, pre-master Filosofie) ben ik gecertificeerd NLP Practitioner & Master (Global NLP), gecertificeerd Life-coach & Motivational coach, gecertificeerd Yin-Yoga leraar (Arhanta Yoga), Mindfulness-trainer (Centrum voor Mindfulness) en Regressie -en Reïncarnatie opleiding (Bridgeman).

Begrijpen

Regelmatig lees ik vooral non-fictie boeken ter contemplatie. Mijn visie is veelal geïnspireerd door Eckhart Tolle, Hegeliaanse Dialectiek, Taoïsme, linker-rechter hersenhelft psychologie (Iain McGilchrist - The Master and his emissary), Joseph Campbell (De Held met de duizend gezichten), Non-dualiteit & Westerse-filosofie (vooral ethiek/moraliteit).

Ervaren

Dagelijks beoefen ik in de ochtend Mindfulness meditatie en in de avond Yoga-Nidra (bewustwording van vooral energetisch lichaam).


Verder ben ik bekend met o.a.

Integratie van "innerlijk kind", Adem-werk, psychedelica zoals Ayahuasca, MDMA & LSD, Boeddhisme, Tantra en Visualisatie/Mindset-technieken & positieve psychologie.

Levens-missie

Sinds 2017 ben ik actief als spiritueel leraar en geef ik les in Ontwaken, Empowerment en Zelf-realisatie.

Mijn lessen zijn veelal gebaseerd op mijn eigen persoonlijke ervaringen en wanneer nodig onderbouwd met alle door mij opgedane theoretische-kennis in de afgelopen jaren.

Door deze combinatie van theorie en praktijk ontvang je zowel een theoretisch-kader waardoor je niet alleen begrijpt wat het doel is van jouw spirituele beoefening, maar kun je tegelijk alle door jou opgedane ervaringen gelijk integreren in je leven.

Spirituele-beoefening is namelijk alleen waardevol wanneer deze kan worden geïntegreerd in jouw dagelijkse (Westerse) leven.

Het doel van mijn spiritueel-werk is om je zo snel mogelijk dichterbij jezelf (authenticiteit) te brengen met als gevolg meer innerlijke rust, geluk en succes. Daarnaast leer je de vaardigheden om je gewenste "droom-leven" te manifesteren.

Vanuit het grotere geheel bekeken is mijn doel om zoveel mogelijk mensen Wereldwijd te begeleiden, zodat we als mensheid een meer "bewuste samenleving" creëren, gebaseerd op duurzaamheid, gelijkwaardigheid en welzijn voor iedereen.

"Ik zie het als mijn missie om zoveel mogelijk mensen Wereldwijd te motiveren om bewuster te gaan leven, met als gevolg een meer duurzame en vredige planeet."

Meer weten? Regelmatig geef ik lezingen en trainingen over hoe meer "bewust leven", ontwaken en Zelf-realisatie.

Klik hier voor meer informatie over de volgende lezing & training
Loading...

Ja! Ik blijf graag verbonden

En ontvang gratis het Stappenplan: "Het Pad naar Zelf-realisatie."

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK
Loading...