"bewust leven" & Spiritualiteit // Publiek spreker - "bewust leven" & Spiritualiteit | Publiek spreker - roelofdevries.nl

Mijn moment van spiritueel "Ontwaken".

Ik was 22 toen ik voor het eerst echt in aanraking kwam met het woord "spiritualiteit". Het kwam doordat ik een boek las over spiritualiteit: "De Celestijnse Belofte" van James Redfield. Het boek was voor mij op dat moment erg herkenbaar. Ik las over energie, werkelijkheid en het waarnemen daarvan.

Het lezen van dit boek bleek de voorbode te zijn voor mijn "spirituele ontwaken" een paar maanden later...

Het is de herfst van 2007 en ik ben terug van mijn avontuur in Beijing, China en de aansluitende reis die ik maak met vrienden door China, Vietnam, Cambodja en Thailand.

Ik zit in de bus van mijn huis naar Groningen en ervaar plotseling een hele duidelijk "ruimte" om mijn gedachten. Het voelt alsof ik mijn gedachten van een afstand kan waarnemen. In die ervaring realiseer ik me ook heel duidelijk dat ik niet die gedachten ben. Ik ben niet wie ik denk dat ik ben, ik ben de ruimte om de gedachten heen, ik ben het bewustzijn er achter. Vanaf dat moment weet ik dat ik meer ben dan mijn gedachten, mijn "ego", mijn conditionering.

Om deze ervaring beter te begrijpen lees ik het boek van Eckhart Tolle "De Nieuwe Aarde". Op die manier leer ik mijn ervaring ook vanuit een grotere context beter te begrijpen en word me ook duidelijk wat het "doel" is van deze bewustwording van wie je daadwerkelijk bent.

Die "ruimte" is vanaf dat ene moment niet meer verdwenen. Maar het geheel loskomen van mijn ego, van mijn denken, van mijn conditionering is veel meer een proces geweest. Een proces van geleidelijke bewustwording waarbij ik de ene keer weer meer was geïdentificeerd met mijn ego, met mijn gedachten en de andere keer weer zonder gedachten alleen die ruimte kan zijn.

Om dit bewustwording-proces verder te verdiepen en om nog meer los te komen van mijn conditionering ben ik veel cursussen gaan volgen op spiritueel vlak o.a. meditatie (Mindfulness), yoga (Yin), NLP en Ayahuasca, allemaal om mijn bewustzijn verder te vergroten en te verdiepen.

Inmiddels ben ik meer dan 10 jaar verder in dit proces en heb ik meer en meer mogen ervaren, maar ook meer en meer mogen begrijpen van wat er destijds met mij gebeurde en ook wat dit betekent voor ons allemaal als mensen en hoe wij ons leven leiden op Aarde, in deze tijd.

Loading...

Over mij

Ik ben geboren (15 oktober 1984, Weegschaal) in Seoul, Zuid-Korea en als baby van tien maanden geadopteerd door Friese ouders. Ik ben opgegroeid in een groot gezin van zes kinderen in een dorp vlakbij Groningen. Tegenwoordig woon ik in Amsterdam waar ik naar toe ben verhuisd voor de dynamiek van de stad.

In 2007 (22 jaar) ben ik zes maanden naar Beijing, China gegaan om stage te lopen. Tijdens dit halfjaar heb ik ook een bezoek gebracht aan mijn geboorteland en o.a. het tehuis bezocht waar ik de eerste paar maanden van mijn leven heb doorgebracht. Er is te weinig informatie om te zoeken naar mijn biologische ouders, ik heb hier voor nu vrede mee.

Eenmaal terug uit China ervoer ik een periode van veel angst en onzekerheid. Ook kwam het verdriet van mijn overleden adoptie-moeder naar boven (zij overleed toen ik 17 jaar was aan leukemie).

Recentelijk ben ik opnieuw naar Zuid-Korea geweest, maar nu met mijn adoptie-vader en mijn geadopteerde zus. Een erg mooie reis.

Dagelijkse spirituele beoefening

Sinds 2007 ben ik bezig met de beoefening van spiritualiteit ter vergroting van mijn bewustzijn. Naast dagelijkse zelfstudie geef ik lezingen en training om anderen te helpen in hun bewustwordings-proces.

Certificering

Naast de Master "Filosofie in bedrijf" (Vrije Universiteit 2012, pre-master Filosofie) ben ik gecertificeerd NLP Practitioner & Master (Global NLP), gecertificeerd Life-coach & Motivational coach, gecertificeerd Yin-Yoga leraar (Arhanta Yoga) en Mindfulness-trainer (Centrum voor Mindfulness).

Begrijpen

Geregeld lees ik vooral non-fictie boeken ter contemplatie. Mijn visie is veelal geïnspireerd door Eckhart Tolle, Hegeliaanse Dialectiek, Taoïsme, linker-rechter hersenhelft psychologie (Iain McGilchrist - The Master and his emissary), Joseph Campbell (De Held met de duizend gezichten), Non-dualiteit & Westerse-filosofie (vooral ethiek/moraliteit).

Ervaren

Dagelijks beoefen ik in de ochtend Mindfulness meditatie en in de avond Yoga-Nidra (bewustwording van vooral energetisch lichaam).


Verder ben ik bekend met o.a.

Regressie (integratie van "innerlijk kind"), entheogenen zoals Ayahuasca & LSD, Stilte-retraites (boeddhistisch), Mindset-technieken & positieve psychologie.

Levensmissie

Nu mijn eigen ontwikkeling in wat "stiller water" terecht is gekomen heb ik mijn aandacht meer verschoven naar anderen. Ik zie het dan ook als mijn missie om zoveel mogelijk mensen te begeleiden in hun individuele bewustwordings-proces of anders gezegd spirituele-ontwikkeling tot het vinden van hun "diepste essentie" en het vinden van ieders eigen missie in dit leven.

Het leven is volgens mij namelijk niet zinloos, willekeurig en toevallig, maar heeft een plan. Onder je leven zoals je dat ervaart gaat een ontwikkeling schuil, waar je nu misschien nog niet bewust van bent, maar waar je wel bewust van kan worden. Je verdiepen in spiritualiteit helpt om inzicht te krijgen in dit plan (je leven) en daarmee samenhangend het dichterbij je Zelf komen.

Hoe meer mensen leven vanuit wie ze werkelijk zijn, hoe meer bewust de samenleving is die we met zijn allen creëren. Ik geloof daarom dat je individuele bijdrage aan het verbeteren van de Wereld begint bij bewust worden van jezelf. Een gezonde maatschappij is namelijk een maatschappij die bestaat uit mensen die kiezen voor een "bewust leven", wat betekent leven in harmonie met wie je bent en in afstemming met het grotere geheel waar je onlosmakelijk een onderdeel van bent.

Ik zie het als mijn missie om zoveel mogelijk mensen bij te staan in hun individuele bewustwordings-proces met als gevolg een bewustere, meer duurzame samenleving.

"Meer weten? Regelmatig organiseer ik lezingen waarbij je leert over het zijn van je Zelf.

Klik hier om te kijken welke lezing ik binnenkort organiseer!
Loading...

Ja! Ik blijf graag verbonden

En ontvang gratis het Stappen-plan: "Hoe word je bewust?"

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK
Loading...