Blog - "bewust leven" & Spiritualiteit | Publiek spreker - roelofdevries.nl

Doen & Carrière

Hieronder de blogs en vlogs voor de categorie "Doen & Carrière".

Loading...
Doen - Carrière

Blog: "Wat is jouw toegevoegde waarde in 2020?"

Deze week las ik over technologische trends in 2018 en hoorde ik Jan Terlouw in DWDD over de aanstaande "Robotisering" van onze samenleving. De invloed van technologie lijkt daadwerkelijk exponentieel toe te nemen. Dit zorgde ervoor dat ik me een paar jaar geleden de vraag stelde...

Doen - Carrière

Blog: "Dat doen levert dat eigenlijk wel iets op?"

Het leven bestaat uit twee dimensies: Zijn & Doen In de Westerse wereld zijn we dol op Doen. We zijn van 's ochtends vroeg bezig tot 's avonds laat en af en toe laten we heel even ruimte om te Zijn, maar vaak is dit niet langer dan 5 minuten. Soms mogen we van onszelf een avondje thuis zitten op de bank.

Doen - Carrière

Vlog: "Tao, Leven in het Nu en juist handelen"

Juist handelen komt naar mijn mening niet voort uit denken, maar uit een dieper niveau: Voelen. Het in contact staan met het moment en wat het hier en nu van je vraagt, is de bron tot het juiste handelen. Het is geen concept, want je kan het niet vooraf benoemen, maar je kan het wel voelen in het moment zelf.

Doen - Carrière

Vlog: "Hoe goede beslissingen maken?"

Iedereen beschikt over (in ieder geval) twee vormen van intelligentie om beslissingen te maken: bewust nadenken en een diepere intelligentie, waarbij je niet bewust deelneemt aan het denkproces. Voor dagelijkse "causale" problemen kun je prima je bewuste denken gebruiken, maar voor complexere vragen is het beter om dit over te laten aan je diepere intelligentie, die multi-dimensionaal en "multi-causaal" is.

Loading...

Ja! Ik blijf graag verbonden

En ontvang gratis het Stappen-plan: "Hoe word je bewust?"

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK
Loading...