Blog: "Bewustzijn en een schoon lichaam" - "bewust leven" & Spiritualiteit | Publiek spreker - roelofdevries.nl
Lichaam - Energie

Blog: "Bewustzijn en een schoon lichaam"

Voor onze bewustwording is het erg belangrijk dat we gezond eten. Wat precies gezond is laat ik in het midden, daar word al genoeg over geschreven. Mijn mening is in ieder geval dat het belangrijkste is dat je je eigen lichaam leert kennen en leert te voelen (bewust wordt).

Toen ik net in de gym was dacht ik: volgens mij is er nog niet zoveel aandacht voor de relatie tussen gezonde voeding en onze spirituele ontwikkeling, of anders gezegd het bewust worden van je Zelf.

Voor onze bewustwording is het erg belangrijk dat we gezond eten. Wat precies gezond is laat ik in het midden, daar word al genoeg over geschreven. Mijn mening is in ieder geval dat het belangrijkste is dat je je eigen lichaam leert kennen en leert te voelen (bewust wordt) of jouw lichaam positief of negatief reageert op hetgeen je in je lichaam stopt.

Voor je spirituele groei kan ik in ieder geval uit eigen ervaring zeggen, dat je deze belemmert door ongezond te eten (lees: je lichaam vergiftigd). Bewustwording vindt niet alleen plaats op lichamelijk niveau, maar ook op cellulair niveau. Bewustzijn stroomt het beste naar binnen in een schoon lichaam. Op het moment dat je ongezonde dingen in je lichaam stopt, dan sluit het lichaam zich op cellulair niveau, waardoor de instroom van bewustzijn afneemt (het kan minder goed doordringen tot je diepste kern). En in een minder "bewust of ontwaakt" lichaam, kunnen onbewuste processen (ego) gemakkelijker overleven, weer de controle overnemen.

Op het moment dat je ongezonde dingen in je lichaam stopt, dan sluit het lichaam zich op cellulair niveau, waardoor de instroom van bewustzijn afneemt.

Dus zorg ervoor dat je naast de mindfulness/meditatie/yoga oefeningen ook je lichaam schoon houdt (heb zelf goede ervaringen met Chlorella en neem in ieder geval zo min mogelijk geraffineerde suiker), zodat je niet "dweilt met de kraan open". Je zal merken dat omdat je lichaam schoon is, je gemakkelijker een meer bewuste staat kan behouden en daardoor nog meer grip krijgt op je gedachten (ego). Daarnaast zorgt je toegenomen bewustzijn er ook voor, dat je minder snel terugvalt in oude patronen van bv. ongezond eten. Het versterkt elkaar dus van twee kanten.

Conclusie: Combineer mindfulness/meditatie/yoga zoveel mogelijk met gezonde voeding.


Deel dit artikel


Loading...

Ja! Ik blijf graag verbonden

En ontvang gratis het Stappen-plan: "Hoe word je bewust?"

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK
Loading...