Blog: "Mijn eerste moment van "Satori" - "bewust leven" & Spiritualiteit | Publiek spreker - roelofdevries.nl
Hogere - Universum

Blog: "Mijn eerste moment van "Satori"

Ik was 22 toen ik voor het eerst echt in aanraking kwam met het woord spiritualiteit. Het kwam doordat ik een boek las over spiritualiteit: "De Celestijnse Belofte" van James Redfield. Het boek was voor mij op dat moment erg herkenbaar. Ik las over energie, werkelijkheid en het waarnemen daarvan. Het lezen van dit boek bleek de voorbode te zijn voor mijn eerste "spirituele" ervaring een paar maanden later...

Die ervaring kreeg ik als een moment van ontwaken, waarbij ik heel duidelijk ruimte ervoer tussen wie ik ben en mijn ego, of anders gezegd mijn denken. In een moment was er een scheiding tussen wie ik dacht te zijn al die tijd en ik als de waarnemer daarvan.

In spirituele boeken heet dit moment "Satori", een moment van "Ontwaken".

Die ruimte is vanaf dat moment niet meer verdwenen, maar het geheel loskomen van mijn ego, van mijn denken, is veel meer een proces geweest. Een proces van bewustwording waarbij ik de ene keer meer was geïdentificeerd met mijn ego en de andere keer weer heel duidelijk die ruimte ervoer.

Vanaf mijn eerste moment van ontwaken ben ik ook veel boeken gaan lezen over wat deze ervaring nu precies betekende. Ik wilde naast het ervaren ook graag begrijpen wat er met me aan de hand was.

Daarbij heb ik ook lang geworsteld met het volledig begrijpen van wat er nu precies met spiritualiteit word bedoeld en waar dit proces van bewustwording uiteindelijk toe moest leiden.

Inmiddels ben ik 10 jaar verder in dit proces en heb ik meer en meer kunnen ervaren, maar ook leren begrijpen wat er destijds met mij gebeurde en ook wat het "doel" hiervan was op dat moment en hoe ik dat nu verder ervaar in mijn leven.

Naast boeken lezen heb ik ook veel workshops en cursussen gevolgd om dit proces verder vorm te geven en te begrijpen.

Uiteindelijk heeft dat ene moment van "Ontwaken" ertoe geleid dat ik erachter gekomen ben wat het daadwerkelijk betekent om jezelf (Zelf) te zijn en van daaruit te leven.

"Satori: In een moment was er een scheiding tussen wie ik dacht te zijn al die tijd en ik als de waarnemer daarvan."

Deel dit artikel


Loading...

Ja! Ik blijf graag verbonden

En ontvang gratis het Stappen-plan: "Hoe word je bewust?"

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK
Loading...