Blog: "Waar kan je geluk vinden?" - "bewust leven" & Spiritualiteit | Publiek spreker - roelofdevries.nl
Geluk - Acceptatie

Blog: "Waar kan je geluk vinden?"

Jarenlang heb ik over de hele wereld gezocht naar een gevoel van tevredenheid, een gevoel van geluk. Ik vond het; eerst door te feesten, vervolgens door te reizen, mijn werk en de laatste jaren door het lezen van spirituele boeken. Maar het gevoel van geluk wat ik vond was elke keer maar tijdelijk.

Soms duurde het een paar uur, soms zelfs een paar dagen, maar uiteindelijk ging het weg en was ik weer terug bij af. En moest ik weer wat nieuws bedenken wat me deze keer geluk zou kunnen brengen.

Recentelijk is mijn zoeken gestopt. Ik ben klaar met het zoeken, moe van al het zoeken. Op een gegeven kom je tot een punt, waarbij je geen idee meer hebt waar je nog moet zoeken. Ik heb van alles geprobeerd en gedaan, wat voor nieuws is er nog te ontdekken in de Wereld? Wat kan deze Wereld mij nog geven?

Maar sinds ik ben gestopt met zoeken, ben ik steeds vaker gewoon tevreden. Alleen deze keer niet, omdat ik wat heb gedaan of bereikt, maar simpelweg omdat ik gewoon aanwezig ben in het moment. Het gevoel van tevredenheid is misschien wat minder intens dan bij een avontuurlijke reis, maar het gevoel is wel blijvend. En zonder prijs. Het gevoel is er gewoon zonder dat ik echt wat hoef te doen.

Het enige wat ik moet doen is de ruimte vinden tussen mijn gedachten. Uit mijn denken stappen in de rust, in de stilte. Gewoon aanwezig zijn in het moment.


Blijvende tevredenheid en geluk vind je niet in de Wereld. Wat de Wereld je kan geven is altijd tijdelijk. Blijvende tevredenheid en geluk vind je maar op één plaats: door aanwezig te zijn in het hier en nu.

"Het enige wat de Wereld je kan geven is, iets tijdelijks."

Deel dit artikel


Loading...

Ja! Ik blijf graag verbonden

En ontvang gratis het Stappen-plan: "Hoe word je bewust?"

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK
Loading...