Blog: "Wat is jouw toegevoegde waarde in 2020?" - "bewust leven" & Spiritualiteit | Publiek spreker - roelofdevries.nl
Doen - Carrière

Blog: "Wat is jouw toegevoegde waarde in 2020?"

Deze week las ik over technologische trends in 2018 en hoorde ik Jan Terlouw in DWDD over de aanstaande "Robotisering" van onze samenleving. De invloed van technologie lijkt daadwerkelijk exponentieel toe te nemen. Dit zorgde ervoor dat ik me een paar jaar geleden de vraag stelde...

Wat is de toekomst van werknemers en hoe zal werk er dan uitzien?

Om antwoord te krijgen las ik het boek van Daniel Pink: "A whole new mind. Why right-brainers will rule the future". (ironisch, op dat moment in Silicon Valley)

Om het simpel te houden, komt het hier op neer. Technologie (robots, machines) zullen veel menselijke activiteiten gaan vervangen, omdat ze gewoon efficiënter en nauwkeuriger zijn. Maar deze activiteiten zijn vooral linker-hersenhelft gerelateerd: analyse, calculatie, structuur.

Het zal veel langer duren tot technologie ook meer rechter-hersenhelft gerelateerde activiteiten zal overnemen (mocht dat überhaupt mogelijk zijn). Dus in de toekomst zullen recht-hersenhelft georiënteerde kwaliteiten nog steeds nodig zijn en daarom worden gewaardeerd. Wat zijn deze kwaliteiten?

+ Ontwerp + Story-telling + Synthese van informatie + Empathie + Play (humor) + Betekenis

"A whole new mind: Why right-brainers will rule the future" Daniel H. Pink

Deel dit artikel


Loading...

Ja! Ik blijf graag verbonden

En ontvang gratis het Stappen-plan: "Hoe word je bewust?"

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK
Loading...