Blog: "Dat doen levert dat eigenlijk wel iets op?" - "bewust leven" & Spiritualiteit | Publiek spreker - roelofdevries.nl
Doen - Carrière

Blog: "Dat doen levert dat eigenlijk wel iets op?"

Het leven bestaat uit twee dimensies: Zijn & Doen In de Westerse wereld zijn we dol op Doen. We zijn van 's ochtends vroeg bezig tot 's avonds laat en af en toe laten we heel even ruimte om te Zijn, maar vaak is dit niet langer dan 5 minuten. Soms mogen we van onszelf een avondje thuis zitten op de bank.

Even lekker niks. Even lekker Zijn. Op de werkvloer is het nog erger. Daar is eigenlijk helemaal geen ruimte voor Zijn. Zelfs in de pauze moeten we snel eten om weer op tijd terug te zijn op onze werkplek.

Op het werk is er geen ruimte voor Zijn, want wat levert het op? Wat heb je aan Zijn? Wat heb je aan niks doen.

Zijn levert inderdaad in directe zin niks op. Het creëert geen omzet, laat staan winst, tenminste op het eerste gezicht. Maar meer Zijn op het werk kan er wel voor zorgen dat je betere beslissingen maakt, dat je aan het einde van de dag meer energie over hebt en vooral dat je je werk meer vanuit ontspanning doet.

Door af en toe te Zijn (stil zijn, niks Doen) maak je betere inschattingen wat belangrijk is en wat niet. Wat je nu moet doen en wat later kan. Of je nog in de juiste richting werkt en of je je planning gaat halen.

Even Zijn zorgt namelijk voor Ruimte. Ruimte in je Doen, zodat je met wat meer afstand naar jezelf en je eigen Doen kan kijken en dus kan vragen: dat Doen levert dat eigenlijk wel iets op?

Door af en toe even te Zijn word je efficiënter en effectiever in je werk. Je kunt namelijk met meer helderheid zien of dat wat je Doet ook iets oplevert.

Deel dit artikel


Loading...

Ja! Ik blijf graag verbonden

En ontvang gratis het Stappen-plan: "Hoe word je bewust?"

Loading...

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Dolore, velit?

OK
Loading...